April 03, 2012

Teise ringi disain

Eile avati Disani- ja arhitektuurigaleriis näitus "TEINE RING".
Näitus on järg ja edasiarendus eelmisel aastal toimunud sarnasele üritusele: "Ära viska ära!" Vaata ka meie varasemat postitust "2012-01-09 Taaskasutamise 3 võimalust".





















Eesmärk
Näitusel osalevad EKA disainierialade üliõpilased. Tudengite ülesanne oli läbi oma erialaliste oskuste väärtustatult taaskasutada (up-cycling) inimeste poolt Uuskasutuskeskusesse toodud esemeid. Konkreetne eesmärgik oli luua tooteid, mis oleksid oma lahendustes ootamatud ning paneks mõtlema meist maha jäävale ökoloogilisele jalajäljele, oleksid praktilised ja rõõmuga ise kodus järele tehtavad ja hõlpsalt kasutatavad.

Vahend
Kasutada võis Uuskasutuskeskuses leiduvaid esemeid ning vajadusel ülejäävat materjali mujalt. Uusi materjale võis kasutada esemete fikseerimiseks ja üldise idee väärtustamiseks.

Tulemus
Praktiline ese, mis kujundati kevadsemestri jooksul ise koduste vahenditega järeletahtavaks (DIY – do it yourself) tooteseeriaks, andes võimaluse inimestel vanast prügist oma kätega teha midagi uut ja lahedat. Iga eseme juures on kirjeldatud tema tavapärane saatus prügina ning väärtustava taaskasutuse läbi pikenev eluiga.

Edasi
Iga töö juures on koju kaasavõtmiseks A4 formaadis valmistamisõpetus või lõikeleht, kus on kirjeldatud sammhaaval eseme valmistamist. Lisaks praktilisele õpetusele on lehel piktogrammid vajalike materjalide ja tööriistadega ning orienteeruv aeg.

Projekti vaprad juhendajad Jaana Päeva, Krõõt Nõmmela-Mehide ning Maria Pukk soovivad:
"Head koos- ja järgitegemist ning hetkeks keskkonnaprobleemidele keskendumist!"

Näitus Lastemaailma arhitektuuri- ja disainigaleriis on avatud 02.04. – 08.04.2012.

*
*
*

Exhibition "TEINE RING" was launched at the Lastemaailm Architecture and Design Gallery in Tallinn yesterday.

The exhibition is a continuation and development of last year's similar event, "Do not throw it away!" See also our earlier post "2012-01-09 Taaskasutamise 3 võimalust".

No comments:

Post a Comment