July 01, 2013

Metsanduse ja puitarhitektuuri paviljon – RIBA

Metsanduse ja puitarhitektuuri paviljon *** Pavilion for Forestry and Wood Architecture
Location: Tallinn, Estonia
Client: Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit * * * Estonian Forest and Wood Industries Association
Size: 12 m2
Status: One week competition, 2013
Competition team: Ivar Lubjak, Maria Pukk

*
*
*

Metsanduse ja puitarhitektuuri paviljon jaguneb kaheks – näituseruumiks ja istumise tasapinnaks. Kaubanduskeskusesse paigutatuna on paviljoni näituseruum kavandatud läbikäidava toruna.
Läbikäigu üks sein on sirge. Näituseruumi laiemas otsas on sirge seina sisse paigutatud IT-ekraan. Teise seina viis tagasiastuvat osa moodustavad sik-sakilise ekspositsioonipinna. Ekspositsioonipinnal paiknevad plakatid kümnest parimast puitehitisest 2003 … 2012. Igale tagisiastele mahub info ja pildid kahest ehitisest.
Paviljoni istumise tasapind on avatud kõigile möödujatele. Samas pingil istudes saab paviljoni seina tagasiastete vahelt piiluda ka selle sisemusse.
Paviljoni pikkus on 4905 mm. Laiem sissepääs on 2055 mm ja kitsam 910 mm. Istumistasapinna kõrgus maapinnast 475 mm, pingi sügavus muutub astmeliselt 350; 700; 1050 ja 1400 mm.
Paviljon on valmistatud ühesuguse profiiliga – 45 x 95 mm – hööveldatud prussidest. Prussid on omavahel ühendatud keermestatud lattide (või torude, d16) ja mutritega.
Vahetult teineteise kõrvale kinnitatud prussid moodustavad paviljoni põranda ja istme. Üle ühe (osaliselt ka üle kolme prussi) sõredalt kinnitatud prussidest on tehtud paviljoni seinad ja lagi.





No comments:

Post a Comment